אתרי חדשות בארץ ובעולם או פבלישרים כפי שאתייחס אליהם במאמר עושים לא מעט מאמצים לייצר תוכן איכותי, ייחודי ומעניין שיגרום לגולשים להקליק על התוצאות שלהם, המלחמה הזו על ההקלקות היא מלחמה קשה ותחרותית אותה אפשר לראות במגוון ערוצים שיווקים: פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר, יוטיוב וכמובן גוגל, מאמר זה יסביר על כל הפרקטיקות הנכונות לקידום אורגני לאתרי תוכן.
התוכן הוא אמנם המוצר, אבל הוא לא המלך
בעוד שרבים בקהילת ה-SEO טוענים שהתוכן הוא המלך, באתרים כמו פבלישרים בהם התוכן הוא המוצר העיקרי אותו "הם מוכרים" , דווקא הפן הטכני מקבל את מרכז הבמה בכל הנוגע לגידול הטראפיק באתר.
אופטימיזציות טכניות המתייחסות בעיקר ל:
- שיפור האינדוקס של האתר
- שיפור הביצועים והמהירות באתר
- שיפור האונסייט הכללי על ידי מקסום פרקטיקות SEO בסיסיות
במאמר זה אספק לכם מספר טיפים, כלים והמלצות לשיפור הזחילה, האינדוקס והביצועים של אתר החדשות שלכם שיעזרו לשפר את החשיפה האורגנית שלו בגוגל.
הערה חשובה: אני חלילה לא אומר שתוכן לא חשוב, פבלישרים חייבים להשקיע בתוכן איכותי ומרשים, אך התוכן הוא הבסיס, ממש כמו שהמוצרים הם הבסיס של אתר איקומרס ולכן תוכן איכותי הוא מובן מאליו בדיוק כמו שמוצר איכותי הוא מובן מאליו.
מאיפה מגיע טראפיק אורגני לפבלישרים?
שאלה שאולי תחשבו שהתשובה שלה מובנת מאליה, אבל בניגוד לאתרים רגילים כמו אתרי איקומרס ואתרי תדמית ובלוגים, הטראפיק האורגני לאתרי חדשות מגיע ממגוון מקורות תנועה אורגניים שגוגל מספק דרך מנוע החיפוש:
טופ סטוריז (Top stories)
תוצאה עשירה שגוגל מייצר המיועדת לאתרי חדשות בלבד, התוצאה נוצרת כאשר יש נושא מדובר המחופש על ידי הרבה אנשים ומדובר בהמון אתרי חדשות , הטראפיק מטופ סטוריז יכול להגיע דרך חיפוש של ביטויים גנרים הרלוונטים לאותו נושא חם או ביטויי מותג.
רכיב הטופ סטוריז שואף להציג את החדשות האחרונות ביותר על מנת לספק את הידיעה העדכנית ביותר לגולש (לא תמיד המצב).
תוצאת טופ סטוריז תיווצר רק כאשר הביטוי המחופש רלוונטי לידיעה חמה (Hot topic).
גוגל ניוז (Google News)
גוגל ניוז הוא אגרן חדשות של גוגל השולף מידע ממגוון אתרי חדשות ומספק לגולש את החדשות הרלוונטיות עבורו על בסיס השאילתות אותם חיפש.
בניגוד לטופ סטוריז המיועד לספק לגולש את החדשות האחרונות ביותר באותו נושא מחופש, גוגל ניוז מציג גם תוצאות ישנות יחסית.
הטראפיק מגוגל ניוז גם כן מתחלק לחיפושי מותג וחיפושים גנריים שלא תלויים בנושא חם מסוים.
תוצאות אורגניות WEB (חיפוש אורגני רגיל)
כמובן שאי אפשר לדבר על טראפיק אורגני בלי לדבר על הטראפיק שמגיע מהתוצאות האורגניות הרגילות של גוגל.
הטראפיק האורגני הרגיל הוא טריקי יותר באתרי חדשות מאשר באתרים רגילים כמו איקומרס, תיירות, בלוג וכו'.
איזה סוג תוכן מקבל את הטראפיק האורגני הרגיל בפבלישירים?
- כתבות חדשות שהתברגו בעמוד הראשון, במקרה של חיפושי שאילתות הרלוונטיות לנושא חדשותי חם וטרנדי, גוגל יקדם לעמוד הראשון של ה-SERP בנוסף לטופ סטוריז כתבות וידיעות עדכניות בנושא המחופש.
- תגיות וקטגוריות – תגיות וקטגוריות של אתרי חדשות הם מקור מעולה לטראפיק עבור פבלישרים ומאפשרות לקדם עמודים שהם סוג של תוכן ירוק עד (Evergreen).
- תוכן בעל אופי מאמרי ולא חדשותי – פבלישרים המעוניינים להגדיל את הטראפיק האורגני שלהם דרך ה-SERP ימצאו כי לכתוב לעיתים מאמרים בעלי אופי מידעני ופחות חדשותי יכול בהחלט לסייע להם בכך.
מאמרים כאלו הם מאמרים בעלי אופי ירוק עד (לפעמים לא בדיוק ירוק עד, אבל גם כתבה שנשארת בעמוד הראשון לכמה חודשים בהם המידע רלוונטי לגולשים זה הישג לא רע בכלל). - מדורי עזר – מדורי עזר זה שם נחמד שאני המצאתי לכל מדור באתר שלא מספק מידע חדשותי או מידעני לגולשים, מדובר על מדורים המשתמשים לרוב ב-API או פיתוחים פנימיים כדי לייצר איזור באתר שמספק מידע בסיסי מאוד לגולש (אך גם מחופש מאוד).
מקדמי פבלישרים שמעוניינים להגדיל את הטראפיק האורגני שלהם ימצאו כי שימוש ב-API פשוט או פיתוח פנימי אם יש תקציב יכולים להיות מקור מעולה לטראפיק שלעיתים אפילו מככב כמקור העיקרי של התנועה האורגנית.
גוגל Videos + גוגל Images
2 ערוצי התוכן של גוגל – גוגל תמונות וגוגל סרטונים הם גם מקור טראפיק שחבל להזניח, בעוד שהטראפיק מערוצים אלו הוא מינורי ביחס לאחרים, זה מקור תנועה שיחסית קל לקדם עם אופטימיזציה קלה ומתן הנחיות בסיסיות לעורכים.
המלצות לשיפור הזחילה והסריקה של פבלישרים
אז אחרי שהבנו מאיפה אנחנו יכולים לקבל טראפיק אורגני, הגיע הזמן להבין איך מביאים את הטראפיק, ההמלצות האלה יתייחסו לשיפור האתר עבור זחילה של מנועי חיפוש ושיפור החשיפה של האתר ברכיבים כמו טופ סטוריז וערוצים כמו גוגל ניוז וגוגל וידאו.
מפות אתר (Sitemap XMl)
אם אתם מבינים מעט ב-SEO, המונח מפת אתר לא אמור להיות חדש לכם, מדובר בפורמט מומלץ המספק לגוגל מידע בנוגע לאתר שלכם והרכיבים, העמודים והקשרים השונים בו וכך מסייע לו לסרוק אותו בצורה טובה יותר.
באתרי חדשות מפות אתר הם עניין קריטי עוד יותר, אלפי, עשרות ומאות אלפי כתבות מתחבאות אי שם באתר, ומפת אתר היא הדרך היחידה של גוגל לפעמים להגיע אליהם (וכן, אתם רוצים שהוא יגיע אליהם, זה תוכן לכל דבר ועניין, גם אם הוא ישן).
-
- מפת אתר לא צריכה לעבור את ה-50,000 עמודים, לכן שימו לב שאתם משתמשים ב-sitemap.index כדי לרכז מספר מפות בפורמט אחד.
- אל תשתמשו בכל התגיות הישנות שגוגל היום מפרש כלא יותר מרעש רקע, מדובר על:
<priority> ועל <changefreq>. - כן תשתמשו בתגית lastmod – אך השתמשו בה בחוכמה והציגו לגוגל מידע אמיתי בנוגע לתאריך העדכון של העמודים שלכם, מניפולציות יובילו לצרות.
מפת חדשות (News sitemap)
המפה החשובה ביותר שלפעמים מהווה את ההבדל בין אתר שנמצא בטופ סטוריז ובגוגל ניוז לבין אתר שלא מקבל חשיפה בערוצים האלה היא מפת החדשות.
פורמט XML ייחודי לאתרי חדשות המספק לגוגל מספיק מידע על הכתבות שלכם:
- תאריך פרסום
- כותרת המאמר
- שפת המאמר
- האם המאמר חינמי או לא
בניגוד למפה רגילה, מפת חדשות תציג רק כתבות מ-48 השעות האחרונות.
להלן הפורמט: (מידע נוסף באתר התמיכה של גוגל)
מפת וידאו (Video sitemap)
מפה נוספת שהיא מאוד Nice to have היא מפת וידאו, מפת וידאו כשמה כן היא, מספקת לגוגל מידע בנוגע לסרטונים העולים באתר שלכם.
הוספת מפת וידאו למפת האינדקס שלכם תעזור לגוגל לאנדקס את רכיבי הוידאו שלכם וכך וכך לשפר את החשיפה של הוידאו שלכם בגוגל ניוז, גוגל וידאו ובטופ סטוריז.
להלן הפורמט:
סכמות (Schema.org)
בדיוק כמו מפת החדשות עליה דיברנו בסעיף הקודם, שימוש נכון בסכמה יכול להיות ההבדל בין פבלישר שמופיע בגוגל ניוז וטופ סטוריז לבין פבלישר שלא.
סכמה זו שפה משותפת של תגיות אותם פיתחו מספר מנועי חיפוש מובילים ביניהם כמובן גוגל, בינז, yahoo, יאנדקס ועוד.
סכמה מסמנת אלמנטים קיימים בעמוד בו היא נמצאת ועל ידי שימוש בתגיות בנויות מראש, היא מסייעת לגוגל להבין:
- סוג האתר
- סוג העמוד ותפקיד העמוד באתר
- תפקיד של אלמנט בעמוד ספציפי
- קשרים בין עמודים
- קשרים בין אלמנטים
- קשרים בין אתרים
הסכמה החיונית ביותר עבור פבלישרים היא Newsarticle Schema, לא תמצאו יותר מידי פבלישרים בארץ ובמיוחד בחו"ל שלא עושים שימוש בסכמה הז, את הסכמה מטמיעים בכל כתבה קח שתסמן את התוכן הקיים בכתבה.
בואו נסתכל על הפורמט:
יש עוד תגיות שתוכלו להוסיף אם תרצו, במידה והמידע קיים בעמוד הכתבה וניתן לסימון:
- עורך הכתבה
- האם הכתבה חינמית או בתשלום
- נושא הכתבה (גם כן, ניתן לעשות שימוש בתגיות)
- מילות מפתח (גם כן, ניתן לעשות שימוש בתגיות)
- ועוד רבים
סכמת וידאו (VideoObject schema)
סכמת וידאו כמו מפת הוידאו שהזכרנו לפני כן גם כן מסייעת לגוגל לסרוק את הסרטונים בכתבות שלכם ועליכם להטמיע אותה בכל עמוד המשתמש בפורמט וידאו (הטמעות של יוטיוב פחות רלוונטיות מכיוון שגוגל יודע לזהות אותם ללא שום עזרה ממכם).
מנהלי פבלישרים ביניכם שעושים שימוש בספק חיצוני עבור אחסון הסרטונים שלכם, שימו לב שהספק מספק לכם URL אמיתי לסרטוני הוידאו שלכם בפורמט וידאו תקין על מנת שתוכלו לשלב אותו בסכמה.
סכמת פירורי לחם
אם האתר שלכם לא עושה שימוש בפירורי לחם, כדאי שתשנו את זה. כמה שמעצבים ואנשי UI לא תמיד אוהבים את הרכיב שדופק להם את כל העיצוב. רכיב פירורי לחם מסייע לגוגל להבין את המבנה של האתר שלכם וגם מספק מערך לא קטן של קישורים פנימיים לקטגוריות הראשיות שלכם.
שימוש בסכמה של פירורי לחם מאפשרת לנו להנגיש את המבנה ההיררכי שלנו עוד יותר לגוגל.
אז נשאלת השאלה, האם חייב פירורי לחם בשביל סכמה של פירורי לחם? אז טכנית לא, אני אישית לא ממליץ, סכמה נועדה לסמן רכיבים קיימים בעמוד ולא להמציא יש מאין.
סכמות נוספות שתוכלו לשלב באתר שלכם הם:
- סכמה של person עבור המחברים שלכם
- סכמה של organization בעמוד הבית שלכם
(ניגע בהם בהרחבה בפרק הסמכות בהמשך)
היררכיה תקינה וברורה
היררכיה ועץ אתר תקינים וברורים גם לגולשים וגם למנועי חיפוש זו פרקטיקת SEO חשובה עבור כל אתר אינטרנט, גם פבלישרים צריכים להציג היררכיה ברורה קלה לניווט.
- חלוקה למספר קטגוריות כמספר הנושאים אותם מכסה האתר, נסו לא לדחוף את כל המאמרים תחת קטגוריות גנריות כמו "חדשות הארץ" או "חדשות העולם" אלה פרקו אותם לכמה שיותר תתי קטגוריות על מנת שגם הגולשים וגם גוגל יבינו במה עוסק האתר שלכם.
- תפריט ברור וקל לניווט גם במובייל וגם בדסקטופ
- השתמשו בפירורי לחם כדי לעזור לגולשים להבין היכן הם נחתו באתר
תוכן עשיר
גוגל מתעדף כתבות אשר עושות שימוש בתוכן עשיר כמו תמונות, סרטונים וכל מיני Embeds אחרים למיניהם.
שימוש בתמונות וסרטונים יכול לשפר את החשיפה שלכם בערוצי השונים של גוגל (גוגל תמונות וגוגל סרטונים ).
לשימוש בסרטונים יש עוד כמה יתרונות:
- סרטונים מספקים לגוגל אינדיקציה של תוכן עשיר
- משפרים את זמן השהייה של הגולש והאינטראקציה שלו עם האתר
- משיגים לנו ערוץ טראפיק נוסף – גוגל וידאו
- משפרים את שיעור ההקלקה שלנו דרך הטופ סטוריז על ידי הוספת כפתור Play בולט בתוצאה העשירה של הכתבה שלנו.
על מנת לדאוג שהכתבות שלכם יציגו את כפתור ה-PLAY עליכם לוודא שגוגל סורק את הסרטונים שלכם בצורה תקינה, איך תעשו זאת?
- השתמשו בסכמה שהזכרנו קודם לכן.
- השתמשו במפת האתר שהזכרנו קודם לכן.
- תדאגו שהסרטון שלכם מוטמע בצורת IFRAME עם קישור ישיר מה-HTML של העמוד לעמוד הוידאו (מומלץ פורמט של MP4).
- תדאגו שה-IFRAME יכיל גם קישור לתמונת ה-thumbnail של הסרטון (שימוש ב-thumbnail מוגדר כחובה על ידי גוגל)
מהירות, ביצועים ו-UX
מהירות האתר שלכם הוא כמובן נושא קריטי בכל הנוגע לאינדוקס האתר, בעיקר כאשר מדובר במהירות עמודי הכתבות באתר, גוגל יכול בהחלט לתעדף עמודי כתבה בעלי מהירות טעינה טובה יותר עבור הטופ סטוריז מאשר כתבות המספקות חווית גלישה לקויה.
גוגל כמובן ממליצים להשתמש ב-AMP, ובעוד שבעבר על מנת להופיע בטופ סטוריז חויבו פבלישרים להשתמש ב-AMP, כיום מדובר בהמלצה ותוכלו לראות גם אתרים שמשתמשים בעמודי כתבה רספונסיביים מקבלים חשיפה בטופ סטוריז.
עם זאת, מחקר שביצענו באנגורה מדיה הראה לנו כי אתרים אשר לא משתמשים ב-AMP סובלים מלא מעט בעיות של אינדוקס, כאשר הבעיה הקריטית ביותר היא הצגה של כתבות לא בהכרח עדכניות.
לכן ההמלצה היא חד משמעית להשתמש ב-AMP עבור הכתבות שלכם, פורמט מהיר יותר שגוגל חד משמעית מתעדף.
בנוסף, שימו לב שחווית ה-UX באתר שלכם לא לקויה, גוגל כבר מזמן הודיעו כי במרץ הולך לצאת עדכון אלגוריתם מאסיבי שהולך להתייחס למספר נקודות:
- מהירות אתר
- חווית גלישה באתר
- נטרול מלא של זחלן הדסקטופ.
מזה אומר עבורכם?
- עליכם לוודא שהאתר שלכם ובמיוחד הכתבות שלכם מהירות, בדקו את הכתבות שלכם בכלים כמו Lighthouse או GTMetrix וספקו את ההנחיות המתאימות למתכנתים שלכם.
מנסיון שלי, אלה הבעיות מהירות הנפוצות של פבלישרים:- כמויות גדולות של Javascript לא בשימוש, ככל הנראה שאריות של תוספים ופלאגינים אשר לא נעשה בהם שימוש.
- אי שימוש במדיניות מטמון יעילה עבור קבצים ומשאבים סטטיים באתר, ניתן לבקש מדפדפנים לשמור במטמון נכסים סטטיים כמו תמונות, סרטונים, סטייילים וכו' כדי לטייב את זמן הטעינה של מבקרים חוזרים.
- HTML מוגדל עקב שימוש יתר של מתכנתים בהערות, ריווחים, ושבירת שורות. כיווץ GZIP ברמת השרת יכול לפתור את הבעיה.
- בעיות שרת למיניהם
- עליכם לוודא כי האתר שלכם לא מעצבן את הגולשים שלכם, אף אחד לא אוהב ללחוץ על המסך ולגלות שלחץ בכלל על פרסומת שדחפה את תוכן העמוד למטה. לכן עליכם לשים לב כי האתר לא מתנהג בצורה הזו.
אם יש לכם פרסומת שצריכה להופיע באיזור מסוים, השאירו את אותו אזור ריק גם במחיר של "עיצוב לא יפה".
(אזור ריק לפרסומת באתר ספורט 1)
בנוסף, שימו לב שהאתר שלכם ברור וקריא במובייל והניגודיות של הצבעים מאפשרת לגולשים להבין כל רכיב ורכיב. - עליכם לוודא כי שום תוכן חשוב המופיע בדסקטופ לא מוסתר במובייל, כי כל תוכן כזה יחדל מלהיסרק.
סמכות אתר, סמכות מותג וסמכות התוכן
סמכות אתר זה נושא שמוכר לרוב אנשי ה-SEO והדיגיטל כנושא הרלוונטי לבניית קישורים, אנו בונים קישורים לאתר שלנו כדי לחזק את הסכמות שלו, אתם ככל הנראה תכירו מושגים כמו DR או UR שהמציאו כל מיני כלים כמו Majestic או Ahrefs.
אכן קישורים הם עניין חשוב וגם פבלישרים יכולים לעשות שימוש בלינקים חזקים פה ושם (למרות שכאשר מדובר בפבלישרים, תוכן טוב לרוב יוביל לקישורים טובים) אבל יש דרכים נוספות לאותת סמכות לגוגל.
מחברים וכותבים
לפני זמן מה, שחררו גוגל עדכון בו הם הודיעו כי למחברי התוכן תהיה השפעה על הדרך בה גוגל מודד איכות של תוכן, בעוד שבעבר ההתייחסות למחבר הייתה בעיקר עבור Search Quality Rater Guidelines (בדיקות שביצעו עובדי גוגל על מקבץ אתרים כדי לשפר את האלגוריתם ללא השפעה ישירה על הדירוגים של האתרים הנבדקים) כיום גוגל מודדים סמכות ואיכות של תוכן על פי הסמכות והאיכות של כותב התוכן.
אז מה עושים?
- דואגים לציין את כותב המאמר בכתבות באתר, מנסים להמנע ככל הניתן מכתבות שנכתבו על ידי מערכת האתר או צוות האתר.
- מנסים ליצור קשר עם משפיענים ובעלי דעה שיכתבו באתר שלנו וירימו את סמכות האתר בעזרת הסמכות שלהם.
- מייצרים לכל אחד מהכותבים באתר עמוד פרופיל המכיל:
- תיאור Bio שלו
- קישורי סושיאל ופרטי התקשרות שלו
- ארכיון של המאמרים אותם כתב או השתתף בכתיבה שלהם
דואגים שכל כתבה שנכתבה על ידו גם תקושר לאותו עמוד פרופיל.
לאחר שיצרנו את עמוד הפרופיל, נוכל לעזור לגוגל להבין אותו בצורה טובה יותר על ידי סכמה של person.
הסכמה מאפשרת לנו לבצע חיבור בין מחבר המאמר לבין קישורי הסושיאל וכך להשתמש גם בכוח שלהם, כמות גבוהה של עוקבים אחרי דפי טוויטר או פייסבוק וכו' יכולה גם להשפיע בעקיפין על הסמכות של המחבר וכמובן על הסמכות של האתר עבורו הוא כותב.
שימוש בערוצי שיווק אחרים
אם לא ידעתם לפני כן, לערוצי השיווק האחרים שלכם ברשת יש השפעה לא קטנה גם על הסמכות האורגנית שלכם, במיוחד כאשר מדובר בפבלישרים.
גוגל שואב המון מידע על מנת למדוד סמכות של אתרים ולהציג את התוצאות הטובות ביותר לגולש, חלק מהמידע אותו הוא שואב הם נתוני רשתות חברתיות, כמות השיתופים, ציוצים ועוקבים שיש לכתבות ולדפים העסקיים שלכם ברשתות השונות בהחלט ישפיע גם על תדירות החשיפה שלכם בגוגל והמיקום שלכם ביחס למתחרים.
בנוסף, נסו להשתמש ברשתות החברתיות כמקום בו תוכלו לעודד גולשים לחפש את המותג שלכם בצורה ישירה, חיפושי מותג מרובים הם אינדיקציה גדולה מאוד של סמכות עבור גוגל וגוגל מייחס חשיבות רבה לכמות החיפושים של המותג שלכם ומשתמש בנתונים אלה גם בחשיפה שלכם על בסיס חיפושים גנריים.
גוגל במיוחד מייחסים חשיבות לחיפושי כלאיים – חיפוש מותג + ביטוי גנרי.
חדשות מעריב
כלכלה גלובס
קורונה YNET
וכו'
אי אפשר להתחמק גם מ-SEO בסיסי
פאבלישרים הם אולי אתרים מיוחדים יחסית אך גם הם צריכים לקיים פרקטיקות SEO בסיסיות כמו כל אתר אחר על מנת להתחבב על מנועי חיפוש ככל שניתן.
- תגיות מטא: שימו לב שתגיות המטא שלכם תקינות, לא ארוכות מידי ולא קצרות מידי, מכילות את הביטוי המתאים. אני לא הולך לכתוב כאן יותר מידי על איך לכתוב תגיות מטא, אז אם אתם מרגישים שאתם צריכים סיוע בנושא, תוכלו להיכנס למאמר הזה.
עם זאת, בהקשר של פאבלישרים יש כמה נקודות שצריך להתייחס אליהם:
-
-
- כותרת המטא לרוב תמשוך באופן אוטומטי את כותרת ה-H1 של המאמר, ההמלצה שלי היא לנסות לכתוב כותרת נפרדת עבור גוגל וכותרת נפרדת עבור האתר. כותרת של גוגל לרוב תכיל את הביטוי אותו מנסים לטרגט בעוד שכותרת הנמצאת באתר עצמו ואולי בערוצים כמו רשתות חברתיות תהיה יותר בעל אופי טיזרי.
הפורמט של "ביטוי: טקסט טקסט טקסט טקסט | פבלישר" הוא פורמט שלרוב מוכיח את עצמו.
(בחירות 2021: גדעון סער בראיון מיוחד | פבלישר כלשהוא) - תיאור המטא ברוב הפבלישרים בישראל מושך את התוכן של מה שמוגדר ככותרת משנה או תקציר כתבה, לכן נסו לכוון את העורכים שלכם לכתוב את התקצירים שלהם כמו תיאור מטא: מכיל את הביטוי המטורגט, טיזרי, לא קצר מ120 תווים ולא ארוך מ-160 תווים.
- כותרת המטא לרוב תמשוך באופן אוטומטי את כותרת ה-H1 של המאמר, ההמלצה שלי היא לנסות לכתוב כותרת נפרדת עבור גוגל וכותרת נפרדת עבור האתר. כותרת של גוגל לרוב תכיל את הביטוי אותו מנסים לטרגט בעוד שכותרת הנמצאת באתר עצמו ואולי בערוצים כמו רשתות חברתיות תהיה יותר בעל אופי טיזרי.
-
- קישורים פנימיים – קישורים פנימיים הם נושא רגיש בפבלישרים, לא פעם ולא פעמיים יצא לי לשמוע מעורכים כמה הם שונאים את הנושא הזה, כמה זה לא נעים לחטט באתר ולחפש כתבות אחרות רלוונטיות אחרי שסיימת לכתוב כתבה שלקחה לא מעט זמן, עם זאת מנהלי אתר יקרים, עליכם לעמוד על שלכם בנושא ולהכריח את העורכים שלכם לבנות קישורים פנימיים ולבנות אותם נכון. מזה נכון?
-
-
- קשרו בעיקר בין כתבות, לקשר לתגיות וקטגוריות זה בסדר אך פחות רלוונטי, המטרה בסופו של דבר היא להביא טראפיק לכתבות ולכן הקישוריות צריכה להיות בהתאם.
- תחשבו על הגולש כאשר אתם מקשרים, קישורים פנימיים צריכים לספק מידע משלים לגולש למידע שהוא קורא באותו רגע, לכן חשוב לקשר על בסיס הקשר לוגי ולא רק על בסיס ביטוי.
- השתמשו באנקור טקסטים ארוכים יחסית, אל תקשרו ממילה אחת או 2.
-
- מבנה תוכן – פבלישרים נוטים להציג את התוכן כגוש טקסט אחד ללא חלוקה או שבירה לפסקאות וגם אם יש פסקאות, לרוב לא נראה שימוש בכותרות משנה בין הפסקאות.
ממש כמו ההנחיות שמקבלים כותבי SEO בבלוגים, אתרי מסחר וכו' גם כתבות של פבלישרים במידה וארוכות מספיק צריכות בהחלט להיכתב במבנה תקין שיעזור לגולשים לנווט בתוך התוכן:
-
- כותרות משנה בין פסקאות המוגדרות עם תגיות H.
- רשימות למיניהם בטקסט צריך להיות מונגש עם בולטים או מספרים.
איך מודדים נתונים ונצחונות?
אז לקחתם את כל מה שקראתם במאמר הזה, העברתם לפיתוח, העברתם לעורכים, העברתם למנהל הסושיאל וחלק גם עשיתם קצת בעצמכם, מה נשאר? למדוד הצלחות!
אז בואו נתחיל בבדיקה ב – Google Search Console
ה-GSC מאפשר לנו לפלטר את כמות ההקלקות והחשיפות אותם קיבל האתר על בסיס ערוצי החיפוש של גוגל:
- תוצאות WEB
- תוצאות גוגל ניוז
- תוצאות גוגל תמונות
- תוצאות גוגל וידאו
כל זה בהחלט מאוד פשוט ומאוד straightforward, אך מה לגבי התנועה שמגיעה מהטופ סטוריז?
התנועה הזו היא התנועה הבעייתית ביותר, לא ניתן לפלטר אותה באנליטיקס, אך ה-GSC מספק לנו אינדיקציה לא רעה עבור אותה תנועה.ב-GSC לחצו על +NEW ובחרו Search Appearance, לאחר מכן לחצו על Rich results ועל apply.
מיד תקבלו את כל הביטויים שהביאו הקלקות וחשיפות לאתר שלכם מתוך תוצאה עשירה.
יצירת דיימנשנים חדשים ב-Google Analytics
גוגל אנליטיקס מאפשר לכם ליצור custom made dimension על בסיס נתונים מעניינים של הכתבות שלכם, פעולה זו מצריכה שילוב של פעולות בגוגל אנליטיקס ו-Google Tag Manager ואולי גם מתכנת.
למדריך המשלב גם את התג מנג'ר לחצו כאן .
איזה נתונים תרצו למדוד?
- מחבר המאמר – תוכלו לייצר דיימנשן שמראה לכם את מחבר המאמר, כך תוכלו לדעת איזה מחבר מביא לכם את הכמות הגבוהה ביותר של כניסות, גולשים, צפיות בעמודים וכו'.
- תגיות – תוכלו גם לייצר דיימנשן של תגיות על מנת למדוד איזה נושאים באתר מביאים לכם כמות גבוהה של טראפיק, בעוד ששמות קטגוריות לרוב משולבות ב-URL של הכתבות, שמות של תגיות לא מקבלות אזכור ב-URL ולכן דיימנשן כזה יכול מאוד לעזור לכם להבין כמה טראפיק הצלחתם להביא לאתר על בסיס נושאים שאין להם קטגוריה באתר.
- קטגוריות – במידה וה-URL של הכתבות שלכם לא מזכיר גם את שם הקטגוריה מומלץ מאוד שתייצרו דיימנשן מתאים שמציג את הקטגוריה באנליטיקס.
איוונטים ב – Google Tag Manager או Hardcoded
איוונטים הם דרך מעולה להבין את ההתנהגות של הגולשים באתר:
- כמה באמת לוחצים על התפריט הראשי
- כמה עוברים בין הכתבות
- כמה לוחצים על הפרסומות הממומנות שלכם,
- כמה צופים בסרטונים שלכם
- כמה לוחצים על קישורי הפוטר שלכם
- לאיזה חלק בכתבה גוללים הגולשים שלכם
איוונטים תוכלו להטמיע בצורה עצמאית דרך ה-GTM או לשלוח את ההנחיה ישירות למתכנת להטמעה Hardcoded.
לסיכום, אתרי חדשות הם אכן אתגר לא קטן עבור אנשי SEO, הם מאלצים מקדמים להפעיל המון ידע טכני ולנצח על מערך שלם של עורכים, אנליסטים, מתכנתים, כותבי תוכן וגם מקדמים של ערוצי שיווק אחרים.
אם יש דבר אחד ש-2020 הוכיחה לנו כי שחדשות הם בין המוצרים המבוקשים ביותר וכי צריכת החדשות באינטרנט ובמיוחד דרך גוגל רק תלך ותעלה ולכן ל-SEO מקום מכובד מאוד, כלל הפרקטיקות האלה לצד כתיבת תוכן איכותי ומעניין יעזור לכם להגדיל את החשיפה שלכם בערוצים השונים של גוגל וכך גם לשפר את כמות הטראפיק.